”We All Sleep Alone” med Cher”

Cher-We-All-Sleep-Alon-187853

Cher-We All Sleep Alone
Cher, född Cherilyn Sarkisian 20 maj 1946 i El Centro, Kalifornien, är en amerikansk sångerska och skådespelerska.

Cher har amerikanska, armeniska och indianska rötter. Hon föddes med efternamnet Sarkisian och lade sedan till LaPierre, efter sin styvfar. Genom giftermål lade hon även till namnen Bono och Allman (efter Gregg Allman). Sitt senaste namnbyte gjorde hon efter sin senaste skilsmässa och heter sedan dess endast Cher, utan något efternamn.

Cher, dotter till lastbilsföraren John Paul Sarkisian som var hälften amerikan och hälften armenisk.och till modern Georgia Holt (av indianskt ursprung) gift med Jackie Jean Crouch föddes den 20 maj 1946 i El Centro, Kalifornien. Så småningom skildes Chers föräldrar och hon uppfostrades av modern som senare gifte om sig med Gilbert Hartmann LaPiere. De stötte på ekonomiska problem och Cher placerades temporärt i fosterfamilj. Under skolgången fick Cher diagnosen dyslexi och fick en speciallärare, hon lämnade dock skolan vid 16 års ålder.

Låten ”We All Sleep Alone” är den andra officiella singeln från amerikanska sångerskan och skådespelaren Chers 18 album. Albumet släpptes den 28 januari 1988 på Geffen Records. Både albumet och singeln släpptes samma dag. Låten producerades av David Geffen och skrevs av ingen mindre än Bon Jovi medlemmarna Jon Bon Jovi och Richie Sambora tillsammans med Desmond Child. Cher skulle sedermera också har ett romantiskt för hållande med Richie Sambora.

1998 så remixades låten av Todd Terry till Chers platta Believe. Låten fick dock inga listplaceringar i den versionen. Under 1988 placerade sig låten som bäst på 5 platsen på den Kanadensiska Adult Contemporary Chart. På samma lista hemma i USA blev det en 11 plats och på Hot 100 en 14 plats. I Europa så lyckades den bäst på den Polska listan med en 18 plats och en 47 plats på Englandslistan. Låten lyckades in ta sig in på svenska listor men spelades flitigt i svensk radio.

Den 31 Mars 1998 släpptes en video till låten. Dock bara som en promo VHS tape till TV och radio.
Det dröjde ända till 2004 innan den officiellt släpptes på DVD till publiken. Det finns två olika video versioner av ” We all Sleep Alone”. I den första finns Cher tillsammans med Camilletti i ett stort sovrum. I den andra versionen som includerar bilder från den första videon finns ny klipp med dansare på en gata och med Cher på en stor scen.