Veckans låt Bette Davis Eyes

bette davis eyes
Bette Davis Eyes
är låten som skrevs av Donna Weiss och Jackie DeShannon och blev först populär med låtskrivaren Kim Carnes. Låten spenderade nio veckor på toppen av Billboard hot 100 och blev den största hitlåten 1981 i USA detta år. 1982 vann låten priser på Grammy Galan för årets skiva och årets låt. Det var dock Jackie DeShannon som spelade in originalet på hennes platta ”New Arrangement”

I original versionen arrangerades den som en R & B låt. Men det var inte för än 1981 när Kim Carnes gjorde om låten med ett mer synbaserat arrangemang som Bette Davis Eyes blev en kommersiell framgång.

Bette Davis Eyes toppade alltså Billboardlistan i nio veckor men blev ner puttade en vecka av låten Stars on 45. För att åter kliva upp på toppen. Låten blev också femma på Top Tracks Chart i USA samt 26 på danslistan. Låten toppade 31 länder av dem kan nämnas Tyskland, Australien, Norge Japan och Brasilien. I Sverige blev det en fjärde plats som bäst med nio veckor på listan

Kan noteras att man spelade in låten live i studion och att självaste Bette Davis gillade låten och när dem träffades så tackade Davis för att hon åter fick vara med i modern tid. Låten rankas numer som nummer 12 av dem bästa låtarna dem sista 50 åren och nummer 1 av låtarna från åttiotalet enligt Billboard magasins läsare.
Cleopatra Records släppet en om mixad version av sigeln 2007.
Cover versions
Alvin and the Chipmunks gjorde en cover 1982 album Chipmunk Rock.
Leighton Meester i April 2009. Samma år kom, Courtney Love version
Taylor Swift gjorde en cover av den på the Staples Center durunder hennes Speak Now World Tour.. Gwyneth Paltrow framförde en version i filmen Duets 2000.