Veckans låt Bad Case of loving you

palmer-robert_bad_case_of_loving_you

Bad Case of Loving You (Doctor, Doctor)” är en låt från 1978 skriven av Moon Martin, Den spelades först in på hans album Shots From a Cold Nightmare. Ett år senare så fanns låten med på Robert Palmer’s 1979 album Secrets och blev en hit.

Robert var son till en militär som var stationerad på Malta. Palmer och hans familj flyttade till Yorkshire i England 1959. 1970 gick Palmer med i tolvmanna-bandet Dada, med bl.a. sångerskan Elkie Brooks. Bandet höll bara i ett år, då bildade Palmer och Brooks bandet Vinegar Joe, ett kritikerrosat men kommersiellt misslyckat band. De släppte tre album, på skivbolaget Island Records: Vinegar Joe (1972), Rock ‘n Roll Gypsies (1972) och Six Star General (1973).

1985 bildade Palmer tillsammans med batteristen Tony Thompson, gitarristen Andy Taylor och basisten John Taylor, de båda sistnämnda från gruppen Duran Duran, gruppen Power Station.

Många tror att låten är döpt till ”Doctor Doctor” men är egntligen bara en undertitel till låten.
Låten är ganska unik. Den börjar med en typisk 8 bar blues struktur som sedan går den över till en 10 bar blues Chorus. Mixning strukturen är inte unik utan påminner starkt om Bird Dog inspelningen en låt av The Everly Brothers skriven av Felice and Boudleaux Bryant 1957,

Låten entrade USA listan den 15 juli 1979 och placerade sig som bäst på en 14 plats på Billboard Hot 100, samt att den nådde förstaplatsen på Canadian RPM chart 1979.
Den remixades med tunga gitarrer och trummor till greatest hits collection Addictions: Volume 1. Låten nominerades för Best Male Rock Vocal Performance at the 22nd Annual Grammy Awards.