Roxette jubileum

I år är det 25 år sedan ROXETTE toppade Billboardlistan med låten ”The Look”. Det var den 8 april 1989 som låten klev upp på första platsen på ”världens viktigaste lista för musikindustrin”. Detta skulle vara den första toppplaceringen för ROXETTE och skulle följas av ytterligare tre stycken . Redan 4 november samma år kom låten ”Listen To Your Heart” att toppa Billboardlistan igen och nu var ROXETTE ett fenomen runt världen.
1990 skulle en film spelas in som inte räknades som någon högbudgetfilm och Per blev ombedd att skriva en låt. Han dammade av en gammal låt, ändrade några rader och så var det klart. Succé för filmen, succé för Richard Gere och Julia Roberts och succé för ROXETTE med ”It Must Have Been Love”. Namnet på filmen – PRETTY WOMEN.
1991 var det dags igen, ROXETTE går upp på förstaplatsen med låten ”Joyride”.
Refrängen i sången är berömd ”Hello you fool, I love you”.  Per Gessle  fick idén till det när hans fru Åsa gick ut och lämnade en lapp där det stod: ”Hej din tok, jag älskar dig”

Det är små vardagliga händelser som kan ge upphov till stora hits, ”Glöm inte att köpa mjölk när du kommer hem”, kan man skriva en låt på det?
<< Tillbaka till okategoriserade