Personal

Programledare

Programledare Robert JacobssonRobert Jacobsson

Född: Umeå
Ålder: 55+
Bor: På Teg i Umeå, bostad och radiostation ligger i samma hus.
Favoriter: Elvis Presley var första musikaliska förälskelsen och den har hållit i sig!
Minnesvärt: Husguden Björn Afzelius konserter i Umeå har varit riktiga höjdare, likaså var John Fogertys konsert en verklig nostalgitripp.
Kändisträff: Mötte en gång Bert-Åke Varg på Östra Kyrkogatan i Umeå. Rocken fladdra och for, han ville göra sig stor så att ingen skulle slå ner honom.
Varför radio: Förmedla en känsla eller ett minne genom att spela en låt eller säga något. Det är stort! Att jobba med radio har varit en dröm sedan ungdomen, en dröm som nu är verklighet.
Mejl: robert.jacobsson@poporock.se

Programledare Gun RehnmanGun Rehnman

Vem: En glad musikant sedan många år tillbaka. Började min musikaliska bana som tonåring, spelar gitarr, äger en 12- strängad Bjärton, en fin Seagull, m m, spelar bas, keyboard, dragspel.
Bor: I Örträsk, hemvändare sedan 12 år tillbaka.
Favoriter: Växte upp under Beatleseran, 60 talet rules.
Minnesvärt: När jag hörde Hello Goodbye första gången på Radio Luxemburg.
Kändisträff: Tja, jag har haft förmånen att träffa många genom åren men Neil Murray i Black Sabbath gjorde stort intryck.
Varför radio: Radio, det roligaste media vi har, så nära och så…roligt!!!
Mejl: gun@poporock.se
Övrigt:
Tio i Topp och Radio Luxembourg…det var vad som fanns när jag var tonåring!
Ha ha, radiovågorna kom och gick och jag fångades av Beatles, Rolling Stones, Hollies, Elvis, allt det där som flödade ur den gamla DUX radion!
Mitt första riktigt stora musikminne, var, när jag första gången hörde Hello Goodbye, med just The Beatles! Herregud, hela livet låg framför mig, möjligheter, framtiden, oj oj oj…Jag känner likadant ännu!!
Musiken som verkligen gjort skillnad i mitt liv, jag får ägna mig åt mitt stora intresse! Jag lyssnar och spelar det mesta och det är nog dagsformen som avgör vad jag väljer. Jag har det bästa av jobb, kan man ha det bättre?!

Lars MagnussonLars Magnusson

Född: I Göteborg Johanneberg
Bor: Ersboda
Ålder: 55+
Jobbar som : Radio DJ på Pop O Rock sedan 1999
Favorit Artister just nu: Keith Urban – Carrie Underwood – Deriks Bently – Taylor Swift
Bästa skivan genom tiderna: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band är ett studioalbum av brittiska popgruppen The Beatles, utgivet den 1 juni 1967 och betraktas som en milstolpe i musikhistorien.
Bästa låten genom tiderna: Från platta ovan Sgt pepper ”Lucy in the Sky with Diamonds”, skriven av John Lennon
Senaste filmen jag sett: Känn ingen sorg
Senaste resan: SIDE I Turkiet
Resan jag vill göra? Till värmen
Bästa maträtten: Bacon lindad fläskfilé med potatisgratäng
Dricker helst: Öl – skall nästan vara kall som is
Valspråk: Musik är som en färsk öl
Kör: Så lite som möjligt
Jobb jag inte vill ha: Statsminister i Sverige. Ett skitjobb med för hög lön och taskig publik
Magnusson The story
Föddes en gång för plus 55 år sedan. Redan som 2 åring hittade jag kastrullskåpet och fick farsan och morsan att nästa hamna på psyket. Slamrade mig fram till 70-talet i kastrullskåpet tills jag fick eget trumsätt och börja lira i ett band. Då jag inte var någon Cozy Powell eller Ola Brunkert fick jag nöja mig med att bli Discjockey. Jobbade från 75 till 84 på klubbar i Göteborg och södra Sverige, men också på fester runt om på västkusten. 1979 började min radio röst att höras i etern för första gången, då några DJ:s startade Radio VSD på närradion i Göteborg och sände där till 1984. Då stack jag på en jorden runt resa, men han bara halv vägs. Jag fastnade nämligen på Nya Zeeland och i Aukland som radio DJ. Där terroriserade jag lyssnarna fram till 1989 med min svengelska, men var ändå en av dem Dj:s på stationen som hade flest lyssnare. Efter att jag åkt hem 89 gick stationen i KK. Jag tvingades att åka hem till Sverige eftersom min mamma blev dålig i cancer och beslöt mig då för att studera upp mina betyg, som närmast kan beskrivas som siffror med frostskador. Läste sedan mulitmedia och projektledning på Umeå Universitet och var med att start upp MICK 102 Umeå studentradio. Efter några och på olika strö jobb kom jag i kontakt med Robert Jacobsson som höll på med att köra igång en egen radiostation på närradion och resten är historia. Nu är det listor och Country som gäller för min del på Norrlands störst lokalt producerad FM station. På med cowboy kittet och kör lite Squaredance hemma, så hörs vi i din närmaste radio apparat.
Mejl: lasse@poporock.se

AndersAnders Mårdell

Född: I Uppsala
Ålder: 60+
Bor: Efter nästan femtio år i Umeå, sedan några år tillbaka i Eslöv, Skåne.
Bästa album: Det växlar men just nu ”After the goldrush” med Neil Young.
Bästa låt: Även det växlar men idag ”Moondance” med Van Morrison.
Största musikupplevelse: Fleetwood Mac på Östra Gymnasiet i Umeå februari 1969.
Kändismöte: Jag växlade faktiskt några ord med Fleetwood Mac´s legendariske grundare Peter Green på Rådhustorget i Umeå
Varför radio?: En gammal tonårsdröm som det dock dröjde länge innan den uppfylldes. Lite coolare än att vara vanlig DJ i början av 70-talet.

Säljare

Cathrin SandströmCathrin Sandström

Född: Umeå
Bor: Dragonfältet. Är dock uppvuxen på Teg så det kommer alltid vara ”rätt sida älven”.
Ålder: 30+
Jobbar som: Säljare på Pop & Rock
Bästa konserten: Foo Fighters. Men häftigast var nog att gå backstage med bandet Green Day när de spelade i Oslo för några år sedan.
Senaste filmen jag sett: Inferno
Senaste resan: Kapstaden i Sydafrika.
Resan jag vill göra: Jag är en globetrotter och vill helst se allt innan jag dör, men just nu har jag dykning på Kuba, äventyr i Nya Zealand och Sydamerika (var som helst!) som topp 3.
Bästa maträtten: Bra sushi slår det mesta, men tycker om matlagning så jag testar gärna nya rätter.
Dricker helst: En riktigt god torr cider
Varför Pop & Rock? Jag älskar mötet med människor och som säljare på Pop & Rock får jag både marknadsföra radion OCH hjälpa företag att nå ut till fler potentiella kunder på samma gång. Sen är det ju världens härligaste gäng här på stationen också 🙂

Välkomna in till oss om du har frågor kring marknadsföring!

Telefon: 070-332 53 13    Mail: cathrin@poporock.se