Pop & Rock i USA

Vi är nu hemma och helskinnade med en hel mängd nya erfarenheter i bagaget. Lite har ni redan fått se på vår Facebook-sida, men här kommer fler bilder från vår resa!

Robban som är ägare till Pop och Rock bjöd delar av personalen på en USA resa.
Den 24 april 2017 åkte Robban, Gun och Cathrin från radion på Böle boulevard 38 till New York.  Taxichauffören körde som en galning och det tog en jäkla tid att ta sig fram, men till slut så stannade han och sa att vi var framme. Väl ute hittar vi inte numret på vårt hus. Det visar sig att chauffören inte alls hittade och lämnade oss 3 kilometer från vårt boende (!). Till slut kom vi fram till vår typiska amerikanska lägenhet i ett ganska vanligt bostadsområde i Brooklyn. Branta trappor och knarriga golv, men mycket charmigt! Resten av resan gick lite bättre än starten som tur var 🙂

Utanför vårt boende i New York

Gun sätter oss på kartan

Tisdag den 25 april var det dags att leta upp lokala radiostationer i Brooklyn. Det finns EXTREMT många radiostationer att välja mellan både de som sänder på frekvens och de som sänder på nätet. Det svåra var att veta var de höll hus och om de fanns på plats. Vi lyckades till slut få tag på ett bra urval och bokade tid. Den första visade sig ha sin lokal inklämd mellan två bostadshus och med en port där det stod ”Bike rental service”- helt uppenbart en radio eller hur? 😛 En annan vi bokat tid med låg i en lagerlokal som var fullklottrad med en massa affischer runtom. Trots bokad tid ville han inte öppna. Vaktmästaren utanför trodde att han som sände var där, men att han sov. Ja, det är hängivna radiopratare i USA!

Ingången till radiostationen där ingen öppnade

Ett mycket roligt besök var en lokalradio som heter ”The Lot”. Radion höll till i en husvagn och levde på fikaförsäljning. Mycket livespelningar och gemytlig stämning var det där. De levde verkligen för radion!

Utanför ”The Lot”

Robban tillsammans med en känd radiopratare på The Lot.

Efter en lång resa med bil till Washington D.C. fick vi även en guidad rundtur på USAs största radionätverk NPR. NPR står för National Public Radio och fungerar ungefär som Sveriges radio. De lever på donationer och till viss del statligt bidrag. De har över 1000 stationer i USA samt en i Berlin. Över 800 personer arbetade i bygget och det var riktigt maffiga studios. Lite annat än på vår lilla radio 🙂

På plats på NPR. Här håller vi Emmy-statyetten som en av de anställda vunnit.

Gun sitter i en av NPRs MÅNGA studios.

Vi fick tid att göra och se lite annat också, bland annat detta:

 

  

Robban och Gun i Emprie State Building

Utsikt över Manhattan

John Lennons minnesplats vid Strawberry fields i Central Park, New York

Washington Monument

 

Lincoln Memorial i Washington

Robban med Abraham Lincoln

Arlington cemetary i Washington där alla som dött i krig ligger begravda inkl John F Kennedy.

Robert lämnade ett meddelande till President Trump

Cathrin och Gun utanför Vita huset

En fantastisk resa där vi tagit med oss många spännande idéer till vår radio och vi hoppas att ni tyckt att det varit roligt att höra om vår resa i radion.

Tack och bock!

/Pop & Rock
<< Tillbaka till aktuellt